Ak chcete filtrovať výkazy, použite filtre v ľavom paneli evidencie "Výkazy práce". Okrem rýchlych filtrov, ktoré, ako už názov napovedá, rýchlo upravujú zobrazené výkazy v zozname, môžete definovať aj sofistikované pohľady, na ktorých presné filtrovanie sú rýchle filtre krátke. Preddefinované filtre, ktoré sú v aplikácii k dispozícii, sa nachádzajú vždy v hornej časti ľavého panela, a to:
- Moje dnešné,
- Moje včerajšie,
- Moje tento týždeň,
- Moje minulý týždeň,
- Moje tento mesiac,
- Moje minulý mesiac.
Nový pohľad
Nový pohľad vytvárme stlačením tlačidla "Nový pohľad". V zobrazenom dialógovom okne následne upravujeme nastavenia pohľadu máme dostupné nasledujúce možnosti:
- Spoločnosť - definujeme spoločnosť, pre ktorú výkazy chceme zobrazovať. Je dostupná aj možnosť všetkých spoločností avšak to spôsobí obmedzenie ponuky pre ďalšie nastavenia. Logicky sú dostupné len tie možnosti, ktoré sú dostupné vo všetkých spoločnostiach (štandardné dáta).
- Oblasť úloh - definujeme o aké typ výkazov práce máme záujem:
- Všetky
- Tímové - ide o výkazy práce vytvorené nad tímom.
- Projektové - ide o výkazy práce vytvorené nad projektom. Pri tomto type výkazov práce môžeme následne vybrať z dostupných pracovných priestorov.
- Názov výkazu práce - tu môžeme zadať reťazec, ktorý sa bude vyhľadávať v názve výkazu práce.
- Vlastník (dostupný v prípade výberu konkrétnej spoločnosti) - budú filtrované výkazy práce, ktorých vlastníkom som ja alebo konkrétny vybraný užívateľ.
- Podmienky - môžeme vytvárať kombináciu viacerých podmienok, ktoré užšie špecifikujú konkrétne výkazy práce. K dispozícii sú ako štandardné dáta pre výkazy práce tak aj dáta špecifické pre spoločnosť alebo pracovný priestor.
- Obdobie - ide o časový úsek do ktorého spadá dátum výkazu práce, teda deň na ktorej sa výkaz práce vzťahuje. POZOR: nejde o dátum vytvorenia výkazu práce.
Uložené pohľady
Pohľad, ktorý ste definovali, môžete použiť pomocou funkcie "Použiť pohľad". Použitý pohľad sa zobrazí v ľavom paneli v hornej časti. Ak chcete pohľad znovu použiť, môžete ho uložiť pomocou "Uložiť pohľad" a zadať názov, aby ste ho odlíšili od ostatných, napríklad krátkym výstižným popisom jeho výstupu. Po uložení sa pohľad automaticky aktivuje a môžete ho zrušiť pomocou ikony "X" v jeho pravom hornom rohu.
Niektoré uložené pohľady môžete používateľ stabilne, iné len sporadicky. Aby sa zriedkavo používané pohľady nemiešali s tými viac vyťaženými, vyberte si obľúbené pomocou ikony hviezdičky vedľa pohľadu.
Pohľady potom môžete odstrániť vo svojich nastaveniach, ak ide o súkromný pohľad, nebo v nastavení spoločnosti v prípade pohľadu zdieľaného práve v rámci spoločnosti.
Zdieľanie a oprávnenia
Pri každom pohľade môžete definovať, kto k nemu má prístup a aké má práva. Po kliknutí na tlačidlo „Zdieľanie“ v kontextovej ponuke pohľadu sa zobrazia možnosti nastavenia:
- Zdieľané pre:
- Iba vlastník: Pohľad uvidíte iba vy (súkromný pohľad).
- Extra oprávnenia:
- Zobrazenie: Umožňuje pridať konkrétnych používateľov alebo skupiny, ktorí môžu pohľad vidieť (zobraziť v zozname), ale nemôžu ho upravovať.
- Editácia: Umožňuje pridať konkrétnych používateľov alebo skupiny, ktorí majú právo nastavenia tohto pohľadu meniť a upravovať ho. Štandardne môže pohľad upravovať iba jeho vlastník alebo administrátor.
Pri pridávaní používateľov pre Zobrazenie alebo Editáciu sa otvorí dialógové okno, v ktorom môžete v hornej časti filtrovat používateľov podľa nasledujúcich skupín:
- Interní používatelia: Zobrazí zoznam všetkých interných používateľov spoločnosti na pridanie.
- Externí používatelia: Zobrazí zoznam externých používateľov na pridanie.
- Používatelia spoločnosti: Zobrazí všetkých používateľov danej spoločnosti.
- Používateľské skupiny: Umožňuje zdieľať pohľad s celými preddefinovanými skupinami používateľov.