Pohľady (pre niekoho známe pod názvom filtre) sú užívateľom definované nastavenia, ktoré bližšie špecifikujú, aké projekty chce užívateľ zobraziť.
V hornej časti sa nachádzajú preddefinované pohľady a pod nimi sú pohľady definované užívateľom.
Preddefinované pohľady
Preddefinované pohľady sa vzťahujú na práva prihláseného užívateľa. Máme k dispozícii nasledovné možnosti:
- Moje projekty – ide o projekty, v ktorých je prihlásený užívateľ členom.
- Spravované projekty – ide o projekty, v ktorých je prihlásený užívateľ administrátorom.
- Všetky projekty – ide o projekty, na ktoré ma prihlásený užívateľ právo. Teda nie len tie, ktorých je členom ale aj tie na ktoré ma právo u dôvodu, že je projekt viditeľný alebo má právo supervízora spoločnosti, či pracovného priestoru, v ktorom projekty sú.
Nový pohľad
Nový pohľad vytvárame stlačením tlačidla “Nový pohľad”. V zobrazenom dialógovom okne následne upravujeme nastavenia pohľadu máme dostupné nasledujúce možnosti:
- Spoločnosť – definujeme spoločnosť, ktorej projekty chceme zobrazovať. Je dostupná aj možnosť všetkých spoločností, avšak to spôsobí obmedzenie ponuky pre ďalšie nastavenia. Logicky sú dostupné len tie možnosti, ktoré sú dostupné vo všetkých spoločnostiach (štandardné dáta).
- Pracovný priestor – definujeme pracovný priestor, z ktorého projekty nás zaujímajú.
- Názov – definujeme názov projektu, ktorý chceme filtrovať.
- Podmienky - môžeme vytvárať kombináciu viacerých podmienok, ktoré užšie špecifikujú konkrétne projekty. K dispozícii sú ako štandardné dáta pre projekty tak aj dáta špecifické pre spoločnosť alebo pracovný priestor (atribúty projektov).
- Ďalšie možnosti – vzhľadom na to, že je možné projekty archivovať a v predvolenom nastavení ich nezobrazujeme, môžeme ich zahrnúť do filtrovania aj tieto projekty zaškrtnutím možnosti „Vrátane archivovaných“.
Uloženie pohľadu
Po nastavení pohľadu v dialógovom okne stlačíme tlačidlo “Aplikovať pohľad”. Aplikovaný pohľad sa zjaví v hornej časti ľavého panelu v čiernom okienku.
Po kontrole dát, teda zoznamu projektov, na základe aplikovaného pohľadu môžeme tento pohľad ešte upravovať alebo ho prípadne uložiť. Pohľad uložíte stlačením tlačidla „Uložiť pohľad“ a v nasledujúcom dialógovom okne zadáte názov pohľadu.
Po uložení pohľadu je tento pohľad dostupný v zozname všetkých pohľadov podľa kategórie. Jednotlivé pohľady je možné označiť ako obľúbené (ikona hviezdičky), tým si upravovať zoznam pohľadov, o ktoré má užívateľ záujem. Ak existuje aspoň 1 pohľad označený ako obľúbený, potom sa automaticky zapína voľba na obľúbené pohľady - ikona hviezdičky danej kategórie.
Zdieľanie a oprávnenia
Pri každom pohľade môžete definovať, kto k nemu má prístup a aké má práva. Po kliknutí na tlačidlo „Zdieľanie“ v kontextovej ponuke pohľadu sa zobrazia možnosti nastavenia:
- Zdieľané pre:
- Iba vlastník: Pohľad uvidíte iba vy (súkromný pohľad).
- Extra oprávnenia:
- Zobrazenie: Umožňuje pridať konkrétnych používateľov alebo skupiny, ktorí môžu pohľad vidieť (zobraziť v zozname), ale nemôžu ho upravovať.
- Editácia: Umožňuje pridať konkrétnych používateľov alebo skupiny, ktorí majú právo nastavenia tohto pohľadu meniť a upravovať ho. Štandardne môže pohľad upravovať iba jeho vlastník alebo administrátor.
Pri pridávaní používateľov pre Zobrazenie alebo Editáciu sa otvorí dialógové okno, v ktorom môžete v hornej časti filtrovat používateľov podľa nasledujúcich skupín:
- Interní používatelia: Zobrazí zoznam všetkých interných používateľov spoločnosti na pridanie.
- Externí používatelia: Zobrazí zoznam externých používateľov na pridanie.
- Používatelia spoločnosti: Zobrazí všetkých používateľov danej spoločnosti.
- Používateľské skupiny: Umožňuje zdieľať pohľad s celými preddefinovanými skupinami používateľov.