Pohledy (někdy nazývané filtry) jsou uživatelsky definovaná nastavení, která vám umožňují přesně specifikovat, jaké projekty chcete zobrazit.
V horní části levého panelu najdete předdefinované pohledy, pod nimi pak vaše vlastní pohledy.
Předdefinované pohledy
Předdefinované pohledy se vztahujících k právům přihlášeného uživatele a zahrnují následující možnosti:
- Moje projekty – Zahrnuje projekty, ve kterých jste členem.
- Spravované projekty – Zahrnuje projekty, jejichž jste administrátorem.
- Všechny projekty – Zobrazuje všechny projekty, ke kterým máte přístup. To se týká nejen projektů, jejichž jste členem, ale i těch, které jsou pro vás viditelné z důvodu nastavené viditelnosti projektu, nebo díky právům supervizora společnosti či pracovního prostoru.
Nový pohled
Nový pohled vytvoříte stisknutím tlačítka „Nový pohled“. V zobrazeném dialogovém okně upravíte nastavení pohledu s následujícími možnostmi:
- Společnost – Definujte společnost, jejíž projekty chcete zobrazovat. Může zvolit i „Všechny společnosti“, což však omezí nabídku pro další nastavení. Logicky budou dostupné jen standardní možnosti, které jsou platné pro všechny společnosti.
- Pracovní prostor – Vyberte pracovní prostor, ze kterého vás projekty zajímají.
- Název – Zadejte název projektu, který chcete filtrovat.
- Podmínky – Můžete vytvářet kombinace více podmínek, které blíže specifikují konkrétní projekty. K dispozici jsou jak standardní data pro projekty, tak i data specifická pro společnost nebo pracovní prostor (atributy projektů).
- Další možnosti – Vzhledem k tomu, že projekty mohou být archivovány a ve výchozím nastavení se nezobrazují, můžete je do filtrování zahrnout zaškrtnutím možnosti „Včetně archivovaných“.
Uložení pohledu
Po nastavení pohledu v dialogovém okně stiskněte tlačítko „Aplikovat pohled“. Aplikovaný pohled se zobrazí v horní části levého panelu v černém okénku.
Po kontrole dat, tedy seznamu projektů na základě aplikovaného pohledu, jej můžete ještě upravovat nebo uložit pro budoucí použití. Pohled uložíte stisknutím tlačítka „Uložit pohled“ a v následujícím dialogovém okně zadáte název pohledu.
Po uložení je pohled dostupný v seznamu všech pohledů podle kategorie. Jednotlivé pohledy lze označit jako oblíbené (pomocí ikony hvězdičky), čímž si můžete upravovat seznam pohledů, o které máte největší zájem. Pokud existuje alespoň jeden oblíbený pohled, automaticky se zapíná volba pro zobrazení pouze oblíbených pohledů (ikona hvězdičky dané kategorie).
Sdílení a oprávnění
U každého pohledu můžete definovat, kdo k němu má přístup a jaká má práva. Po kliknutí na tlačítko „Sdílení“ v kontextové nabídce pohledu se zobrazí možnosti nastavení:
- Sdíleno pro:
- Pouze vlastník: Pohled uvidíte pouze vy (soukromý pohled).
- Extra oprávnění:
- Zobrazení: Umožňuje přidat konkrétní uživatele nebo skupiny, kteří mohou pohled vidět (zobrazit v seznamu), ale nemohou jej upravovat.
- Editace: Umožňuje přidat konkrétní uživatele nebo skupiny, kteří mají právo nastavení tohoto pohledu měnit a upravovat ho. Standardně může pohled upravovat pouze jeho vlastník nebo administrátor.
Při přidávání uživatelů pro Zobrazení nebo Editaci se otevře dialogové okno, ve kterém můžete v horní části filtrovat uživatele podle následujících skupin:
- Interní uživatelé: Zobrazí seznam všech interních uživatelů společnosti k přidání.
- Externí uživatelé: Zobrazí seznam externích uživatelů k přidání.
- Uživatelé společnosti: Zobrazí všechny uživatele dané společnosti.
- Uživatelské skupiny: Umožňuje sdílet pohled s celými předdefinovanými skupinami uživatelů.